{{ showmenu }}

Bouwen met hout

Hout prikkelt alle zintuigen. Heeft een warme uitstraling, ruikt lekker en ziet er mooi uit. Hout is met de hulp van innovatieve technologie steeds efficiënter en flexibeler geworden. Houten gebouwen verminderen stress, verlagen de hartslag, kalmeren kinderen in de klas en verbeteren het herstel in ziekenhuizen. Hout in de bouw is noodzakelijk voor het halen van onze klimaatdoelen.

Hout is namelijk een duurzaam bouwmateriaal. Groeiende bomen slaan CO2 op. Bomen oogsten en planten in duurzaam beheerde bossen is daarom noodzakelijk om het wereldwijde CO2-probleem aan te pakken. In houten bouwproducten blijft C02 vervolgens opgeslagen. In de tijd dat een houten kozijn of houten trap in huis dienst doet, heeft een boom de volwassen leeftijd bereikt. De cirkel is oneindig. Het hout verwerkt tot bouwproduct, kan later in een andere toepassing opnieuw dienstdoen.

“Hout. Ontworpen door de natuur, versterkt door innovatiekracht van nu.”

Hout is ook een klimaatvriendelijk materiaal. Meer biobased kun je het namelijk niet krijgen. Volledig hernieuwbaar, volledig van biologische oorsprong. Het hout dat door de leden van Centrum Hout wordt geïmporteerd en verwerkt, komt daar waar mogelijk uit duurzaam beheerde bossen en is herkenbaar gecertificeerd.

“Hout. Het meest planeetvriendelijke en duurzame (bouw)materiaal sinds jaar en dag”

CO2-uitstoot, milieubelasting, materiaalgebruik, energieverbruik, circulariteit… Regelgeving wordt steeds dwingender en veeleisender. Door te bouwen met hout, sta je met 1-0 voor. Je hebt een materiaal in handen dat simpelweg aan alle eisen voldoet en ook nog eens warm, mooi, flexibel, sterk, isolerend, innovatief, aaibaar en kwalitatief hoogwaardig is. Hout geeft je om meerdere redenen een goed gevoel.

Houtskeletbouwprojecten, gevels, kozijnen, deuren, trappen, bouwconstructies…
Bouw ze daarom van Hout. Natuurlijk van nu.

Welkom in de Nieuwe Houten Eeuw.