{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • prestatie
  • onderhoud
  • duurzaamheid
  • bouwen met hout

Acht Brabantse woningcorporaties – die samen meer dan 100.000 sociale huurwoningen beheren – hebben zich verenigd in een streven naar meer houtbouw: “Hout zou veel meer toegepast kunnen worden.”

Milieu-impact en overgang

Harrie Windmüller is bestuurder van BrabantWonen en vertegenwoordigt de Brabantse woningcorporaties. “In onze sector wordt nu al ervaring opgedaan, maar in de praktijk gebeurt er nog te weinig. Hout zou veel meer toegepast kunnen worden! Door collectief te leren van individuele projecten maken we gebruik van ons netwerk. Daarbij kijken we ook naar wat dit betekent voor de milieu-impact en wat nodig is voor de overgang van bouwen met steen en beton naar bouwen met hout. En onderzoeken we hoe bouwen met hout écht een haalbare business case kan worden. Bijvoorbeeld met slim uitvragen, en met eenzelfde manier van inkopen en financieren.”

De acht samenwerkende woningcorporaties zijn Zayaz, Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos en WonenBreburg, het samenwerkingsverband kreeg de naam Lente.

Meer informatie vind je hier.
Foto: Houten gevel – Alliander Duiven