{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • innovatie
  • bouwen met hout
  • inspiratie

De moeder van natuurkundige Caspar Schols had een wens: een tuinhuisje waar ze kon lezen of schilderen, maar ook vrienden kon ontvangen, logees kon onderbrengen of de kleinkinderen kon laten spelen. O ja, en contact met de natuur eromheen, dat vond ze ook heel belangrijk.

Anna: een houten huisje met uitschuifbare delen

Hij besloot haar wensen om te zetten in een ontwerp en dat werd Anna. Een houten huisje met uitschuifbare delen, waardoor je voor elke gelegenheid een ideale plek creëert. Het ontwerp is zo geslaagd dat er meteen veel belangstelling voor was. Tegenwoordig bouwt Caspar Schols ze niet meer zelf, maar houtbouwbedrijf Barli in Uden. Als je het zelf eens wilt ervaren, kun je een Anna binnenkort ook huren op camping Hartjegroen, op natuurterrein De Maashorst in Noord-Brabant. En ook Buitenleven Vakanties, een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en landschappen.nl gaat binnenkort Anna’s verhuren.

Foto’s: Cabin Anna
Video: Dezeen

Er zijn ca. 400 advies- en verkooppunten in Nederland. Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie over bouwen met hout? Vraag het ons.

Wil je meer informatie over bouwen met hout?

Download hier onze whitepapers en infographics!