{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • kansen voor hout
  • Week van de circulaire economie
  • GWW

Ketensamenwerking Hout in de GWW van start

Op maandag 3 februari is tijdens het Nationale Congres Circulaire Economie in Den Haag onthuld welke partijen zich committeren aan de Ketensamenwerking Hout in de GWW.

Deze ketenpartijen gaan de komende twee jaar in ieder geval samenwerken om middels inzetten van hout in de GWW bij te dragen aan de circulaire en biobased economie. Paul van den Heuvel, directeur Centrum Hout, onderstreepte tijdens deze feestelijke bijeenkomst het belang van deze samenwerking: ‘Hout heeft vele voordelen die bijdragen aan een klimaatneutrale en circulaire economie, laten we die gezamenlijke benutten,’
Er zijn al de nodige ideeën voor toepassingen van houtproducten in de GWW, zoals geluidsschermen, geleiderail, wegportalen, bruggen en bewegwijzering. Ook wordt er gewerkt aan kennisontwikkeling en verankering en communicatie. Op 26 februari vindt de eerstvolgende bijeenkomst plaats en wordt de samenwerking verder besproken.

Is jouw organisatie ook geïnteresseerd in deze ketensamenwerking? Neem dan contact op met Zinzi Stasse: zinzi@newwavecollective.nl, of Eric de Munck: e.demunck@centrumhout.nl.