{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • prestatie
  • onderhoud
  • duurzaamheid
  • kansen voor hout
  • bouwen met hout

Op 1 oktober vanaf 13.00 uur vindt het eerste Nationaal Digitaal Houtbouwcongres 2020 plaats, met als thema ‘grootschalige woningbouw met hout’. Je kunt je nu inschrijven om de vele interessante sessies te volgen.

Centrum Hout is een van de hoofdsponsoren van dit online congres over grootschalige woningbouw in hout, dat wordt georganiseerd door Het Houtblad in samenwerking met Snitker/Borst architecten. Het is gericht op beleidsmedewerkers en management van overheden en corporaties, maar interessant voor iedereen met interesse in bouwen met hout.

Het programma
De middag bestaat uit een aantal plenaire sessies en een groot aantal parallelsessies. Deze kun je interactief volgen, maar je kunt ook andere deelnemers ontmoeten, netwerken en presentaties van de sponsoren bezoeken. Alle parallelsessies worden maar één keer gegeven. Voor deelnemers is het wel mogelijk de sessies terug te zien. Interactief zijn ze dan uiteraard niet meer.

De sprekers
Leen Borst, architect, mede-directeur van Snitker-Borst architecten, Amsterdam. Maakte een ‘morele wending’ en beschouwt zichzelf sindsdien als een wood-first-architect. Vraag 1: kan het in hout?

Andrew Waugh, Waugh Thistleton Architects. Was te zien in de Tegenlicht-reportage ‘Houtbouwers’ en pionierde al met houten appartmentengebouwen voor sociale woningbouw toen niemand dat nog deed. Is inmiddels veelgevraagd spreker over houtbouw én veelgevraagd architect. Zo gaat hij Trenezia bouwen, een nieuw stadsdeel van houten flats in de baai van het Noorse Bergen.

Jan van Andel, directeur van de Texelse woningcorporatie Woontij die huizen van hout bouwt die ofwel permanent zullen blijven staan ofwel zonder veel moeite gedemonteerd of verplaatst kunnen worden. Zoals in de wijk De Tuunen.

Bjarne Mastenbroek, directeur SeARCH Architect, ook bekend van de Tegenlicht-reportage van de VPRO. Ontwierp Hotel Jakarta in Amsterdam en de scholen Klein Amsterdam en Het Epos in Rotterdam, originele gebouwen van hout die op modulaire systemen gebaseerd zijn.

Hubert Kuijpers, constructeur bij Pieters Bouwtechniek met een specialisatie in hout. In 2018 verkozen tot ‘constructeur van het jaar’ en bij vele houtbouwprojecten betrokken.

Daan Bruggink, ORGA architect. Bouwt alleen ecologisch verantwoorde gebouwen van hout. Zoals op dit moment een ecologisch schoolgebouw in Almere, vogelcentrum Avolare in Doorwerth en tal van particuliere woonhuizen van hout.

Elisabeth ter Borg, directeur Fien Wonen, woningcorporatie in Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden. Is warm en enthousiast pleitbezorger van bouwen met hout van corporatiewoningen.

Inschrijven kan via deze link.

Foto: Punt West, Zeelenberg Architectuur