{{ showmenu }}

Bettina Voos - Centrum Hout

  • kansen voor hout
  • bouwen met hout

Bouwen met hout zit enorm in de lift. Meer aandacht voor het milieu én de voortgaande ontwikkeling van moderne houten kwaliteitsproducten zorgen daarvoor. Kruislaaghout (KLH) – ook wel cross-laminated timber of CLT genoemd – vertoont daardoor ook een enorme opmars.

Als gevolg daarvan ontstaat er bij architecten, constructeurs en andere bouwpartijen een groeiende behoefte aan kennis hoe er met kruislaaghout kan worden geconstrueerd. Evan Buytendijk, directeur van Ingenieursbureau Evan Buytendijk, en Hans de Groot, directeur van Taalkwadratuur en voorheen hoofdredacteur van Het Houtblad, besloten daarom de vierdaagse cursus Kruislaaghout te ontwikkelen. De cursus is bedoeld voor architecten, constructeurs, aannemers, prefab industrie en overige houtbouwgeïnteresseerden.

In het programma komt een veelheid van onderwerpen aan bod: geschiedenis, gebruikte houtsoorten, productie, technische eigenschappen, geluid, brand, verbindingstechnieken, mogelijke bouwsystemen (zuiver en hybride), LCA’s enzovoorts. De cursus wordt gegeven door een keur aan hooggekwalificeerde docenten (architecten, constructeurs, adviseurs) uit het veld.

De cursus Kruislaaghout wordt gegeven in Hotel Jakarta, Javakade 766, 1019 SH Amsterdam. Data: de donderdagen 21, 28 januari, 4 en 11 februari 2021. Deelnemers kunnen punten behalen bij de respectieve instellingen (BNA, Constructeursregister). De kosten bedragen € 1.495,-, incl. cursusmap, excl. btw.

Meer informatie of meteen aanmelden? Dat kan hier.

Foto: Hotel Jakarta – Peter Leenders Fotografie