{{ showmenu }}
  • prestatie
  • onderhoud
  • duurzaamheid
  • innovatie
  • efficiency

Hout is het oudste bouwmateriaal ter wereld. De variatie in houtsoorten is ongekend. Hout is natuurlijk en spreekt mensen aan. Hout heeft een lage milieubelasting. Het is eenvoudig te bewerken. In dit houtinformatieblad zetten wij een aantal argumenten op een rij aangeven waarom de keuze voor hout de voorkeur zou moeten hebben:

Hout is of heeft….
– esthetisch waardevol /mooi
– een oneindige grondstof
– aantoonbaar uit goed beheerde bossen
– een transparante keten
– herbruikbaar
– recyclebaar
– lage CO2-footprint
– lage milieubelasting
– bio-based materiaal
– circulaire grondstof
– biodiversiteit beschermend
– sociaal verantwoord
– veilig en gezond
– lage levensduurkosten (Total Cost of Ownership (TCO))
– veelal gunstige technische eigenschappen
– sterk ten opzichte van het eigengewicht
– lange levensduur bij juist gebruik

We begonnen er al mee; hout is het oudste bouwmateriaal ter wereld. En wat ons betreft dragen al deze positieve eigenschappen van hout er aan bij dat hout het óók hét bouwmateriaal van de toekomst is. Vanuit Centrum Hout voelen we ons namelijk verantwoordelijk om bij te dragen aan een leefbare en duurzame wereld. Met hout bouwen betekent het beste uit woningen, gebouwen én gebieden halen.

Door met hout te bouwen maak je een positieve impact op onze planeet. En gezien alle uitdagingen op het gebied van milieu, biodiversiteit, klimaat, afval en stikstof is een positieve impact maken precies wat we nodig hebben! Kies je ook voor hout? Door het houtmanifest te ondertekenen kun je dit laten zien! Bovendien ontvang je daarna onze nieuwsbrief en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws van Hout. Natuurlijk van Nu. Wil je meer over een specifiek onderwerp weten? Dat kan! Vul dan het contactformulier in. Welkom in de Nieuwe Houten Eeuw!